ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου. Ο Φορέας έχει έδρα το Λιτόχωρο Πιερίας και περιοχή ευθύνης τον Εθνικό Δρυμό Ολύμπου. Στόχος του συστήματος διαχείρισης που εφαρμόζει είναι η διατήρηση της βιοποικιλότητας και η προστασία και διατήρηση των φυσικών οικοσυστημάτων και της φυσιογνωμίας του τοπίου της περιοχής.

Με αυτόν το διαδικτυακό τόπο, φιλοδοξούμε να αναπτύξουμε μια αμφίδρομη επικοινωνία με όλους εσάς τους περιηγητές του διαδικτύου και επιδιώκουμε την έγκυρη, έγκαιρη και πλήρη ενημέρωσή σας σε όλους τους τομείς και τις δραστηριότητες του Εθνικού θησαυρού μας. Σκοπός μας είναι τα οφέλη της βιώσιμης διαχείρισης να επεκταθούν και εκτός του χώρου της Προστατευόμενης Περιοχής του Δρυμού, στον κοινωνικό και οικονομικό περίγυρο, με τη συνεργασία των τοπικών φορέων και πολιτών με περιβαλλοντικές ευαισθησίες.

Μέσα από τις σελίδες μας οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για την περιοχή του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, για το έργο του Φορέα Διαχείρισης καθώς και για θέματα σχετικά με τον τουρισμό ή εναλλακτικές δραστηριότητες στο Δρυμό.