ΟΡΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Ορεινές διαδρομές : Βρυσοπούλες - Σχολιό

ΟΡΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

ΒΡΥΣΟΠΟΥΛΕΣ - ΣΚΟΛΙΟ
Νο10
Διάρκεια: 3 ώρες
Υψομ. Διαφορά: 1111μ.
Διαδρομή σχετικά εύκολη
Μήκος: 4 Km

Μετά το χωριό Σπαρμός του Νομού Λάρισας και με κατεύθυνση τη Κρυόβρυση, ξεκινάει δρόμος δασικός 17 χιλιομέτρων ο οποίος καταλήγει στην τοποθεσία «Βρυσοπούλες». Εκεί βρίσκεται το ΚΕΟΑΧ (Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα και Χιονοδρομίας) του Στρατού. Ακριβώς πάνω από τις εγκαταστάσεις του στρατού, βρίσκεται το ορειβατικό Καταφύγιο Β΄ σε υψόμετρο 1800 μέτρων.

Από εδώ ξεκινάει το μονοπάτι που στην αρχή ακολουθεί τους πυλώνες του χιονοδρομικού κέντρου μέχρι το καταφύγιο ανάγκης (2450 μ.) και στη συνέχεια περνάει από την αριστερή πλευρά την κορυφή «Άγιος Αντώνιος» και καταλήγει στο διάσελο ανάμεσα στις κορυφές «Άγιος Αντώνιος» (2817 μ.) και «Σκολιό» (2911 μ.). Στρίβουμε αριστερά και κατευθυνόμαστε ευθεία προς το Σκολιό. Θεωρείται εύκολη διαδρομή για γρήγορη πρόσβαση στις κορυφές, κυρίως το χειμώνα, αλλά γίνεται όλη σε γυμνό, άδενδρο, αλπικό τοπίο.

Μία άλλη εύκολη διαδρομή είναι από το στρατόπεδο του ΚΕΟΑΧ προς το Διακόπτη, διάρκειας δύο ωρών και με υψομετρική διαφορά 740 μέτρων. Η κορυφή είναι ορατή και χωρίς καθόλου βλάστηση και η διαδρομή δεν έχει σήμανση.