Αρχαιολογικό Πάρκο Λειβήθρων

Βρίσκεται στο ΝΑ άκρο του αρχαιολογικού χώρου των Λειβήθρων και σε επιβλητική αμεσότητα με τον ορεινό όγκο του Ολύμπου, σε δημόσια έκταση 67 στρεμμάτων που παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο ΥΠΠΟΑ. Το πάρκο επιχειρεί γνωστικά και βιωματικά την μυθολογική, ιστορική και αρχαιολογική μύηση του επισκέπτη στον ολύμπιο και παρολύμπιο χώρο καθώς και στην καθημερινή ζωή της αρχαιότητας. Η λειτουργία του έχει εκπαιδευτικό – «ψυχαγωγικό χαρακτήρα», με την υλοποίηση ποικίλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και πολιτιστικών δράσεων τόσο στις μόνιμες – ημιυπαίθριες κατασκευές, όσο και στους υπαίθριους, αδόμητους χώρους, αξιοποιώντας την πλούσια φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής του Ολύμπου.
Απευθύνεται σε όλες τις ομάδες κοινού (σχολεία, αθλητικούς συλλόγους, τουρίστες, ατομικούς επισκέπτες, οικογένειες με παιδιά, ομάδες υπερηλίκων), και έχει φυσική και αισθητηριακή πρόσβαση για τα άτομα ΑμεΑ και ΑνΕΕΑ.

Στην έκταση του πάρκου διαμορφώνονται τρεις θεματικές περιοχές:

  Περιοχή ενημέρωσης-ψυχαγωγίας

  Η Φύση διηγείται το μύθο της

  Αναβάθμιση Δάσους

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με ωράριο λειτουργίας 08:00-15:00 κατόπιν ραντεβού (Δευτέρα έως Παρασκευή). Το Σαββατοκύριακο, μόνο στο πλαίσιο προγραμματισμένων δράσεων.

Υπάρχει η δυνατότητα είτε οργανωμένης επίσκεψης κατόπιν δήλωσης συμμετοχής, με ξενάγηση από το προσωπικό του πάρκου και συμμετοχή στις υλοποιούμενες δράσεις, είτε αυτόνομης περιήγησης του επισκέπτη με χρήση εποπτικού υλικού, θεματικές βιντεοπροβολές στο κεντρικό κτίριο ενημέρωσης και ατομική ηχητική ξενάγηση στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα.

e-mail: efapie@culture.gr | Τηλ.: 23510 53206 | 23510 47883 | 23520 33884