Εθνικός Δρυμός Ολύμπου

Στην περιοχή του Ολύμπου μπορείτε να απολαύσετε τοπικές αλλά και διεθνείς γεύσεις σε μια ποικιλία από ουζερί, εστιατόρια, ταβέρνες, ψαροταβέρνες και άλλα μέρη εστίασης.

Η τοπική κουζίνα προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από τοπικά παραδοσιακά φαγητά, γλυκίσματα και ποτά.  Είναι συνήθως φτιαγμένα από γνήσια, ντόπια υλικά που εξασφαλίζουν υγιεινή διατροφή και γευστική απόλαυση. Γεύσεις παραδοσιακές, ελληνικές, που έχουν την ομορφιά και το άρωμα της ρίγανης, του μαϊντανού, του βασιλικού, του δυόσμου, του μοσχοκάρυδου, της κανέλας και του γαρύφαλλου.

Η κουζίνα της περιοχής χαρακτηρίζεται από τα λογής κρεατικά, τυροκομικά και πίτες, που αποτελούν ένα ιδιαίτερα γευστικό τραπέζι. Οι συνταγές των εδεσμάτων βασίζονται στην υγιεινή και στη νοστιμιά του ελαιόλαδου, των λαχανικών, των σιτηρών και των ψαριών της Μεσογείου που συνιστούν τη βάση της μεσογειακής διατροφής. Τα περισσότερα από αυτά μπορείτε να τα απολαύσετε στα εστιατόρια, τις ταβέρνες και τα ουζερί της περιοχής.

Παράλληλα, με τα τοπικά εδέσματα προσφέρεται λευκό ή κόκκινο κρασί που παράγεται επίσης στην περιοχή, ενώ υπάρχει μεγάλη ποικιλία κρασιού σε διάφορους τύπους από την υπόλοιπη Ελλάδα και τον κόσμο. Επίσης το ούζο ή το τσίπουρο από κούμαρα ή σταφύλια αποτελούν τοπικά ποτά βιολογικής παραγωγής τα οποία συμπληρώνουν τους παραδοσιακούς μεζέδες.