ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΜΟΥΣΩΝ - ΛΟΥΚΙ - ΜΥΤΙΚΑΣ (Κατ.«Γιώσος Αποστολίδης» & «Χρήστος Κάκκαλος»)

Διαδρομή Α

Διαδρομή: Δύσκολη-επικίνδυνη

0
Διάρκεια (h)
000
Υψομ. Διαφορά (m)
0000
Μήκος (m)

Από το Οροπέδιο των Μουσών και συγκεκριμένα από τα καταφύγια «Γιώσος Αποστολίδης» (2.700 μ. ) και «Χρήστος Κάκκαλος» (2.640 μ.) συνεχίζουμε την πορεία μας προς τις ψηλές κορυφές. Το μονοπάτι ξεκινάει από τα δύο καταφύγια.

Αφού αφήσουμε στα δεξιά μας τις «Πόρτες», συνεχίζουμε την πορεία μας περνώντας κάτω ακριβώς από το «Στεφάνι» και φθάνουμε στο διάσελο ανάμεσα στις δύο κορυφές. Στο σημείο αυτό, αριστερά και μπροστά μας έχουμε το «Μύτικα» και δεξιά μας το «Στεφάνι».

Ακολουθούμε τα κόκκινα βέλη πάνω στο βράχο που μας οδηγούν μέσα από το «Λούκι» προς το «Μύτικα» σε 30 με 40 λεπτά περίπου. Η διαδρομή είναι δύσκολη μέσα στο «Λούκι» και συχνά επικίνδυνη λόγω κατολισθήσεων.

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΜΟΥΣΩΝ (Κατ. «Γιώσος Αποστολίδης» & «Χρήστος Κάκκαλος») - ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ - ΤΟΥΜΠΑ

Διαδρομή Β

Διαδρομή: Εύκολη

00
Διάρκεια (min)
000
Υψομ. Διαφορά (m)
0000
Μήκος (m)

Πολύ εύκολες είναι οι διαδρομές από τον «Γιώσος Αποστολίδης» προς τις κορυφές «Προφήτης Ηλίας» (2.803 μ. ) και «Τούμπα» (2.801 μ.). Απαιτούνται μόνο 10΄με 15΄ για να απολαύσουμε τη μοναδική θέα προς τον κάμπο της Πιερίας και τα «Καζάνια» αντίστοιχα. Αξίζει να προσκυνήσουμε και το ψηλότερο ξωκκλήσι των Βαλκανίων, τον Προφήτη Ηλία, που βρίσκεται στην ομώνυμη κορυφή και πρωτοχτίστηκε από τον Άγιο Διονύσιο τον 16ο αιώνα.