Παρουσίαση των άλλων χώρων φιλοξενίας

Προσβασιμότητα

Το Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου είναι προσβάσιμο σε όλους, φιλοδοξώντας τα προγράμματα και οι υπηρεσίες που προσφέρει να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις όλων των επισκεπτών.

Το Αμφιθέατρο

Το σύγχρονο και ολοκαίνουργιο Αμφιθέατρο του Κέντρου Πληροφόρησης,  χωρητικότητας 142 ατόμων και έκτασης 162 τ.μ. αποτελεί ιδανικό χώρο για τη διοργάνωση συνεδρίων, παρουσιάσεων, oμιλιών και επίσημων εκδηλώσεων. Το Αμφιθέατρο διαθέτει υπερυψωμένη, μόνιμη σκηνή μήκους 6 μέτρων, με έδρα (πάνελ)  6 θέσεων.  Επίσης δύο καμπίνες διερμηνείας και σύγχρονος οπτικοακουστικός εξοπλισμός συμπληρώνουν την υποδομή του χώρου. Ακόμη, το Αμφιθέατρο διαθέτει υπηρεσίες ασύρματης ευρυζωνικής δικτύωσης.

Αίθουσα Συνεδριάσεων

Στον πρώτο όροφο του Κέντρου Πληροφόρησης, βρίσκεται διαθέσιμη μία ακόμη αίθουσα χωρητικότητας 50-60 ατόμων εξοπλισμένη με  projector κατάλληλη για κατάλληλη για συνεδριάσεις, συζητήσεις,  workshop, meetings και άλλες εκδηλώσεις. Η Αίθουσα Συνεδριάσεων διαθέτει  υπηρεσίες ασύρματης ευρυζωνικής δικτύωσης.

Στο ισόγειο του Κέντρου Πληροφόρησης βρίσκονται  χώροι κατάλληλοι για φιλοξενία εκθέσεων και εστίαση συνέδρων.

Βιβλιοθήκη

Η υπο-οργάνωση βιβλιοθήκη του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου προσφέρει ένα άνετο και ευχάριστο περιβάλλον μελέτης στους επισκέπτες  και  λειτουργεί ως δανειστική.  Οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση στα βιβλιοστάσια και στο υλικό της και μπορούν να μελετήσουν στο αναγνωστήριο. Μπορούν να δανειστούν βιβλία δίδοντας στοιχεία της ταυτότητάς τους.

Δωρεές:

Η Βιβλιοθήκη δέχεται δωρεές έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού, με την προϋπόθεση ότι το υλικό:

  1. Ανήκει στις θεματικές κατηγορίες που καλύπτει η Βιβλιοθήκη.
  2. Είναι σε καλή κατάσταση.

Από τη στιγμή που ο δωρητής παραδίδει το υλικό, αυτό περιέρχεται στην περιουσία της Βιβλιοθήκης του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου. Το υλικό που προέρχεται από δωρεές, σφραγίζεται και καταχωρίζεται στη συλλογή της Βιβλιοθήκης με το όνομα του δωρητή.

Φωτογράφιση/Μαγνητοσκόπηση

Η φωτογράφιση στους χώρους του Κέντρου Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και η Μαγνητοσκόπηση της 3d ταινίας που προβάλλεται στο ΚΠ επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο για ιδιωτική χρήση. Για οποιοδήποτε αίτημα φωτογράφισης/μαγνητοσκόπησης  με εμπορικό/διαφημιστικό σκοπό θα πρέπει να αποστείλετε προηγουμένως e-mail στο fedolymp@olympusfd.gr

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αποστείλουν το σχετικό αίτημα το τουλάχιστον 30 εργάσιμες ημέρες νωρίτερα από την ημερομηνία που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τη φωτογράφιση / κινηματογράφηση.

Αίθριος Χώρος

Πάρκινγκ - θέσεις στάθμευσης

Στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Πληροφόρησης υπάρχει μεγάλο υπαίθριο πάρκινγκ χωρητικότητας 80 περίπου αυτοκινήτων και χώρος στάθμευσης λεωφορείων. Το πάρκινγκ είναι ανοιχτό κατά τις ώρες λειτουργίας του Κέντρου Πληροφόρησης.

Τουαλέτες/Χώροι υγιεινής

Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πληροφόρησης λειτουργούν χώροι υγιεινής προσβάσιμοι σε όλες τις κατηγορίες χρηστών, συμπεριλαμβανομένων των ΑμεΑ και των εμποδιζόμενων ατόμων.

Φαγητό και ποτό

Σνακ, αναψυκτικά, καφές, τσάι, νερό κ.λπ. δεν επιτρέπονται στην θεματική έκθεση και δεν διατίθενται στο Κέντρο Πληροφόρησης.

Κάπνισμα

Το κάπνισμα δεν επιτρέπεται στους κλειστούς χώρους του ΚΠΕΔΟ. Στους λοιπούς ανοιχτούς χώρους του ΚΠΕΔΟ το κάπνισμα δεν απαγορεύεται και οι επισκέπτες παρακαλούνται να σεβαστούν το χώρο και να χρησιμοποιούν τα σταχτοδοχεία δαπέδου που έχουν τοποθετηθεί.