Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απευθείας ανάθεση του έργου «Προμήθεια κινητής ρυμουλκούμενης μονάδας (τρέιλερ)»

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απευθείας ανάθεση του έργου «Προμήθεια κινητής ρυμουλκούμενης μονάδας (τρέιλερ)» της πράξης «Επιχορήγηση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου για δράσεις διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, ειδών και οικοτόπων», με κωδικό ΟΠΣ 5033173 και Κωδικό πράξης ΣΑ: 2019ΣΕ27510018

Για να κατεβάσετε την υπ’ αριθμ. 862/21-10-2020 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος πατήστε εδώ:

Φθινοπωρινές Δακτυλιώσεις πουλιών στον Όλυμπο

Ο  Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου (ΦΔΕΔ Ολύμπου) υλοποίησε ερευνητική δράση δακτυλίωσης πουλιών σε συνεργασία με τον Δρ. Χαράλαμπο Αλιβιζάτο, μέλος του Ελληνικού Κέντρου Δακτυλίωσης Πουλιών και της Επιστημονικής Επιτροπής του ΦΔΕΔ Ολύμπου.

Κατά το διάστημα 8 - 14 Οκτωβρίου 2020 δακτυλιώθηκαν συνολικά 375 άτομα από 23 διαφορετικά είδη σε υψόμετρο 940μ. σε ενδιαίτημα θαμνώνων και μικτού δάσους με ξέφωτα. Δακτυλιώθηκαν είδη όπως: Πυρροβασιλίσκος (Regulus ignicapilla), Λοφιοπαπαδίτσα (Lophophanes cristatus), Βουνοδεντροβάτης (Certhia familiaris), Βουνοτσίχλονο (Emberiza cia), Αιγίθαλος (Aegithalos caudatus), Τρυποφράχτης (Troglodytes troglodytes), Τσίχλα (Turdus philomelos), Δενδροφυλλοσκόπος (Phylloscopus collybita), Θαμνοφυλλοσκόπος (Phylloscopus trochilus), Γαλαζοπαπαδίτσα (Cyanistes caeruleus), Καλόγερος (Parus major), Κοκκινολαίμης (Erithacus rubecola), Κότσυφας (Turdus merula) κ.α. .

Επιπλέον, σημαντική στιγμή ήταν η σύλληψη στα δίχτυα μας μιας Ωτονυχτερίδας - Plecotus auritus η οποία καταγράφεται για πρώτη φορά στην προστατευόμενη περιοχή του Όλυμπου.

Παράλληλα με την ερευνητική διάσταση της δράσης είχαμε μεγάλη συμμετοχή εθελοντών, πάνω από δέκα άτομα και πολλούς επισκέπτες όλων των ηλικιών. Ιδιαίτερη χαρά μας έδωσε η επίσκεψη γονιών και παιδιών από το 4ο νηπιαγωγείο Λιτοχώρου. Τα νήπια συμμετείχαν με ζωντάνια, απορίες για τις μετακινήσεις των πουλιών και θέρμη, ιδιαίτερα στις στιγμές απελευθέρωσης των ειδών. Νότα αισιοδοξίας από τους μελλοντικούς ερευνητές φυσικού περιβάλλοντος.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δρ. Αλιβιζάτο  για την συνεχόμενη υποστήριξή του στο έργο του ΦΔΕΔ Ολύμπου και τους εθελοντές δακτυλιωτές για τη συμμετοχή και τη βοήθειά τους. Τέλος, ευχαριστούμε τους διαχειριστές του ορειβατικού καταφυγίου «Τ. Μπουντόλας» για την ουσιαστική υποστήριξη στη συγκεκριμένη δράση.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

Δελτίο Τύπου Δακτυλιώσεις ειδών ορνιθοπανίδας στον Όλυμπο

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου διοργανώνει δράση δακτυλίωσης  ορνιθοπανίδας εντός της περιοχής ευθύνης του (περιοχή Λιτοχώρου). Οι δακτυλιώσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τον Δρα Χαράλαμπο Αλιβιζάτο, μέλος του Ελληνικού  Κέντρου Δακτυλίωσης Πουλιών και της Επιστημονικής Επιτροπής του ΦΔΕΔ Ολύμπου, από την Πέμπτη 8/10/2020 έως και την Τετάρτη 14/10/2020, σε πρωινές και απογευματινές συνεδρίες. H δακτυλίωση στο ορεινό οικοσύστημα του Ολύμπου αποφέρει χρήσιμα στοιχεία για την ορνιθοπανίδα του Ολύμπου αλλά και για τα ορεινά δασικά οικοσυστήματα της χώρας μας γενικότερα.

Read More

Διακήρυξη Συνοπτικού Διαγωνισμού για την Παροχή Υπηρεσιών

«Διακήρυξη Συνοπτικού Διαγωνισμού για την Παροχή Υπηρεσιών των έργων

  1. «Παροχή κατευθυντήριων οδηγιών εφαρμογής της δράσης «Βελτίωση του βαθμού διατήρησης του χρυσαετού (Aquila chrysaetos) και άλλων μεγάλων αρπακτικών, στον Όλυμπο και Κάτω Όλυμπο» και
  2. Σχεδιασμός, υλοποίηση και επίβλεψη της δράσης «Δακτυλίωση πουλιών της Οδηγίας 2009/147/ΕΚ που πληρούν κριτήρια ειδών χαρακτηρισμού ΖΕΠ».

Για να κατεβάσετε το τεύχος της υπ’ αριθμ. 716/16-9-2020 διακήρυξης πατήστε εδώ:

Για να κατεβάσετε την περίληψη της υπ’ αριθμ. 716/16-9-2020 διακήρυξης πατήστε εδώ:

Για να κατεβάσετε το ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΝΤΥΠΟ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ (TEΥΔ) πατήστε εδώ:

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απευθείας ανάθεση του έργου «Προμήθεια επιστημονικού εξοπλισμού και εξοπλισμού διαχειριστικών δράσεων»

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απευθείας ανάθεση του έργου «Προμήθεια επιστημονικού εξοπλισμού και εξοπλισμού διαχειριστικών δράσεων» της πράξης «Επιχορήγηση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου για δράσεις διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, ειδών και οικοτόπων», με κωδικό ΟΠΣ 5033173 και Κωδικό πράξης ΣΑ: 2019ΣΕ27510018

Για να κατεβάσετε την υπ’ αριθμ. 715/16-9-2020 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος πατήστε εδώ:

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απευθείας ανάθεση του έργου «Προμήθεια διοπτρών» της πράξης «Επιχορήγηση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου

«Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απευθείας ανάθεση του έργου «Προμήθεια διοπτρών» της πράξης «Επιχορήγηση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου για δράσεις διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, ειδών και οικοτόπων», με κωδικό ΟΠΣ 5033173 και Κωδικό πράξης ΣΑ: 2019ΣΕ27510018.

Για να κατεβάσετε την υπ’ αριθμ. 714/16-9-2020 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος πατήστε εδώ:

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απευθείας ανάθεση του έργου Προμήθεια εξοπλισμού για την υλοποίηση διαχειριστικών δράσεων και εξοπλισμού Η/Υ – Λογισμικού

«Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απευθείας ανάθεση του έργου «Προμήθεια εξοπλισμού για την υλοποίηση διαχειριστικών δράσεων και εξοπλισμού Η/Υ - Λογισμικού» της Πράξης «Επιχορήγηση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου για δράσεις διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, ειδών και οικοτόπων», με κωδικό ΟΠΣ 5033173 και Κωδικό Πράξης ΣΑ: 2019ΣΕ27510018.

Για να κατεβάσετε την υπ’ αριθμ. 489/9-7-2020 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος πατήστε εδώ:

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την απ’ ευθείας ανάθεση δημόσιας σύμβασης γενικών υπηρεσιών

«Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την απ’ ευθείας ανάθεση δημόσιας σύμβασης γενικών υπηρεσιών με τίτλο: «Μελέτη ανάπτυξης οικολογικού σήματος ποιότητας», τμήματος της Πράξης «Προστασία και διαχείριση ειδών και φυσικών πόρων στην περιοχή ευθύνης του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου» με Κωδικό ΟΠΣ 5045450 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020».

Για να κατεβάσετε την υπ’ αριθμ. 490/9-7-2020 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος πατήστε εδώ:

Για να κατεβάσετε το Παράρτημα Α –Οικονομική Προσφορά της υπ’ αριθμ. 490/9-7-2020 Πρόσκλησης σε επεξεργάσιμη μορφή πατήστε εδώ:

Για να κατεβάσετε το Παράρτημα Γ –Βιογραφικό Σημείωμα της υπ’ αριθμ. 490/9-7-2020 Πρόσκλησης σε επεξεργάσιμη μορφή πατήστε εδώ:

Για να κατεβάσετε το Παράρτημα Δ –Υπεύθυνη Δήλωση της υπ’ αριθμ. 490/9-7-2020 Πρόσκλησης σε επεξεργάσιμη μορφή πατήστε εδώ:

Για να κατεβάσετε το Παράρτημα Ε –Σχέδιο Σύμβασης της υπ’ αριθμ. 490/9-7-2020 Πρόσκλησης σε επεξεργάσιμη μορφή πατήστε εδώ:

«Διακήρυξη Συνοπτικού Διαγωνισμού για την Ανάδειξη Αναδόχου για την «Προμήθεια αγροτικού ΙΧ 4×4 οχήματος και κλειστού τρέιλερ»

«Διακήρυξη Συνοπτικού Διαγωνισμού για την Ανάδειξη Αναδόχου για την «Προμήθεια αγροτικού ΙΧ 4x4 οχήματος και κλειστού τρέιλερ», της Πράξης «Επιχορήγηση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου για δράσεις διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, ειδών και οικοτόπων» με Κωδ. ΣΑ2019ΣΕ27510018, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Read More

COVID – 19 / Ενημέρωση βάση του ΦΕΚ 2277/Β’/14-6-2020

COVID – 19 / Ενημέρωση βάση του ΦΕΚ 2277/Β’/14-6-2020:

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19,

σας ενημερώνουμε για την τήρηση των ακόλουθων κανόνων λειτουργίας:

  1. Υποχρεωτική τήρηση της απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου κατ’ ελάχιστον σε ανοικτούς χώρους και

δύο (2) μέτρων κατ’ ελάχιστον σε κλειστούς χώρους.

  1. Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας από εργαζόμενους, ξεναγούς και επισκέπτες.
  2. Οι ομάδες επισκεπτών (γκρουπ) δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα οκτώ (8) άτομα.

Στα φυσικά πρόσωπα τα οποία επισκέπτονται το Κέντρο Πληροφόρησης και το κτίριο

και δεν τηρούν τους κανόνες λειτουργίας και τα υγειονομικά μέτρα προστασίας,

επιβάλλεται για κάθε παράβαση, διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

 

COVID – 19 / UPDATE according to legislation No: ΦΕΚ 2277/Β’/14-6-2020:

As a part of the emergency measures for the prevention of the new coronavirus transmission and spread

please follow the operating rules:

  1. Keep (obligatory) distance of at least 1.5 meters in outdoor spaces and at least 2 meters in indoor spaces.
  2. Workers, guides and visitors are obliged to use non-medical facemask cover.
  3. Tourists groups should not exceed 8 members.

 

Individuals visiting the Information Centre and the building and are not complying with the operating rules and the health protection measures and actions will face the fine of 150 euros for each offence.